Den bästa servicen för dig och din bil

 

Bilservice utförd enligt biltillverkarens serviceschema

När du gör en bilservice av din bil på en Autoexperten verkstad så tar vi hand om din bil på bästa sätt. Vi följer alltid biltillverkarens serviceschema som gäller för just din bil. Det gör att vi inte missar några punkter, du kan vara säker på att allt som ingår i servicen blir gjort. Självklart så kan du få ut serviceschemat om du vill se vilka punkter som ingår i den bilservice som vi utfört.

I bilservice ingår:

Byte av oljefilter och motorolja

Vi byter oljan och oljefiltret. Motoroljan har till uppgift att smörja motorns olika delar samt avleda värme och transportera bort avlagringar som uppstår vid slitage. Dessa avlagringar fastnar i oljefiltret som filtrerar oljan. Ju längre tid motoroljan är i motorn ju mer försämras den därför skall den bytas vid regelbundna intervaller i samband med bilservice.

Byte av luftfilter

Det som driver motorn är en explosion av en blandning av luft och bränsle. Luftfiltret ser till att luften som kommer in är ren och fri från partiklar. Det borgar för en bättre förbränning. Om luftfiltret är gammalt så riskerar motorn att få sämre andning och partiklar i förbränningsrummet vilket ökar din bränsleförbrukning och minskar motorns livslängd. Därför byts även luftfiltret vid ordinarie bilservice.

Byte av Kupéfilter

Kupéfiltret har till uppgift att rena den luft som går in i kupén. Det gör att den luft du andas när du kör bilen är ren och fräsch.

Byte av tändstift

Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. Tändstiften tänder bränsle luftblandningen och är en avgörande komponent för att bilen skall ha en bra bränsleekonomi samt vara mindre skadlig för miljön.

Olja i växellåda samt bakaxel

Oljan som finns i din växellåda är något som på vissa bilmodeller skall bytas. Detta gäller även oljor i t.ex. bakaxlar.

Kontrollpunkter

Vid varje bilservice så går vi även genom en lista med kontrollpunkter. Denna lista ingår i serviceschemat och skiljer sig från bilmodell till bilmodell beroende på vilken service man gör. Det gör att mekanikern har en checklista att följa så att inget blir missat vid en bilservice.

Byte av kamrem

Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. Det är oerhört viktigt att detta följs då hela motorn kan haverera om kamremmen går av!

Övriga saker som kan tänkas bytas vid en bilservice

Byte av vattenpump.

Vattenpumpens livslängd sammanfaller i de flesta fall tiden för kamremsbytet. Ett kamremsbyte är en ganska omfattande operation vid en service. I och med att man skruvat isär vissa delar på motorn vid kamremsbytet, vilket är en omfattande procedur, kommer man även åt vattenpumpen på ett relativt okomplicerat sätt vid samma tillfälle. Det gör att arbetskostnaden för vattenpumpsbytet är lägre och vi rekommenderar därför alltid kunderna att byta vattenpumpen vid kamremsbytet.

 

front-bilservice

Vi ser till att bilen spinner

Utbildade fordonsmekaniker

Våra mekaniker är i grund och botten utbildade fordonsmekaniker, men tekniken utvecklas i snabb takt och därför vidareutbildas mekanikerna kontinuerligt av branschledande utbildningsföretag för att på ett effektivt och korrekt sätt ta hand om din bil.

3 års funktionsgaranti på reservdelarna

Våra verkstäder använder bara bildelar från Autoexperten när de gör en bilservice. Bildelarna uppfyller EUs förordning (1400/2002/EG), vilket innebär att bildelarna är av originalkvalitet eller högre, det gör att bilens garanti förblir intakt vid bilservice. Att bildelarna är av så pass hög kvalitet gör att vi kan lämna 3 års funktionsgaranti på dem. Du kan känna dig trygg vid en bilservice hos oss.

Bibehållen nybilsgaranti

Enligt EU:s gruppundantag nämnt ovan kan du känna dig trygg i att din bils nybilsgaranti gäller även när du servat den på en Autoexperten verkstad. I och med att vi alltid följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar av originalkvalitet eller högre så uppfyller vi EU:s direktiv, därmed fortsätter bilens nybilsgaranti att gälla.

Assistansförsäkring

När du gör en bilservice hos oss så ingår också en Autoexperten assistansförsäkring som gäller i 12 månader. Det gör att hjälpen aldrig är långt borta om något oförutsett skulle hända.